Asiakaspalvelu
0400 127 857

Muita artikkeleita

Ilmanvaihto puhdistus

Suomen Vesitekniikka – 13.05.2017


Ilmanvaihto puhdistus ja huolto ovat yleistyneet, sillä kuluttajien tietoisuus sisäilman laadusta kasvaa vuosittain ja monet huollattavatkin ilmanvaihtoaan säännöllisesti. Laadukkaasti ja perusteellisesti tehty puhdistus poistaa terveydelle haitallisia epäpuhtauksia sekä parantaa huomattavasti kodin sisäilman laatua.

Ilmanvaihto puhdistus suositusväli

Yleisesti suositusväli ilmanvaihtokanavien puhdistukselle on 5-7 vuotta. On kuitenkin erityistilanteita, jotka saattavat vaatia ilmanvaihdon huoltoa useamminkin. Tässä kirjoituksessa käsittelemme näitä erityistilanteita sekä kerromme puhdistuksen hyödyistä.

Ilmanvaihto puhdistus remontin jälkeen

Vaikka ilmanvaihtokanavat suojattaisiinkin remontin yhteydessä hyvin, irtoava lika ja pöly saattaa silti kulkeutua kanavistoon remontin aikana. Kanaviston puhdistus suositellaan tehtäväksi sen jälkeen, kun remontti on saatu kokonaan valmiiksi. Yleisin virhe on tehdä puhdistus juuri ennen remontin päättymistä, jolloin loppusiivouksen yhteydessä nouseva pöly kulkeutuu kanavistoon ja suurin hyöty puhdistuksesta jää saamatta.

Näkyvä pöly kanavistossa

Mikäli näet pölyä kanavistossa tai kanaviston suuaukolla, saattaa likainen ilma kulkeutua myös hengitysteihin. Kysy muilta kanssa-asujilta tuntevatko he kuivuutta silmissä tai limakalvoissa. Jos näin on, saattaa ilmanvaihtokanavien puhdistus olla hyvinkin ajankohtainen asia taloudessasi. Lisäksi seinissä tai katossa esiintyvät märät läikät saattavat olla myös merkki huonosti toimivasta ilmanvaihdosta.

Ehkäisee sairauksia ja allergioita

Mikäli joku perheenjäsenesi kärsii silmien kuivuudesta tai limakalvojen ärsytyksestä, se saattaa johtua sisäilman kuivuudesta. Kotieläimet tai varsinkin keväisin esiintyvä runsas katupöly saattavat pahentaa astmaatikon oireita, jolloin IV-puhdistus suositellaan tehtäväksi useammin.