Asiakaspalvelu
0400 127 857

Milloin ilmanvaihto-kanavien puhdistus on ajankohtainen?

Milloin ilmanvaihtokanavien puhdistus on viimeksi tehty taloudessasi? Ilmanvaihtokanavien puhdistus kannattaa tehdä noin viiden vuoden välein. Tietyt erityistilanteet saattavat kuitenkin vaatia ilmanvaihtokanavien puhdistusta useamminkin.

1. Edellisestä puhdistuksesta on kulunut yli 5 vuotta

Yleisesti suositusväli ilmanvaihtokanavien puhdistukselle on 5-7 vuotta. On kuitenkin erityistilanteita, jotka saattavat vaatia ilmanvaihdon huoltoa useamminkin.

2. Kohde on vasta rakennettu tai remontoitu

Vaikka ilmanvaihtokanavat suojattaisiinkin remontin yhteydessä hyvin, irtoava lika ja pöly saattaa silti kulkeutua kanavistoon. Puhdistus suositellaan tehtäväksi sen jälkeen, kun remontti on saatu kokonaan valmiiksi.

3. Kanavistossa on näkyvää pölyä

Mikäli näet pölyä kanavistossa tai kanaviston suuaukolla, saattaa likainen ilma kulkeutua myös hengitysteihin. Seinissä tai katossa esiintyvät märät läikät saattavat olla myös merkki huonosti toimivasta ilmanvaihdosta.

4. Sairaudet ja allergiat

Mikäli joku perheenjäsenesi kärsii silmien kuivuudesta tai limakalvojen ärsytyksestä, se saattaa johtua sisäilman kuivuudesta. Kotieläimet tai varsinkin keväisin esiintyvä runsas katupöly saattavat pahentaa astmaatikon oireita, jolloin ilmanvaihtokanavien puhdistusta suositellaan tehtäväksi useammin.

Selvitä puhdistuksen hinta laskurin avulla
Soita 0400 127 857 ja kysy lisää